I aften tænder Bakken op for Sankt Hans bålet for voksne kl. 21. Det efterfølges af det traditionsrige festfyrværkeri.

Bakken er garanti for sjov, fest og skønne oplevelser i unikke rammer

Midsommeren er over os, og bakken nord for København er klar til at tage imod. Her emmer det af sjov, glæde og fest. Der er noget for enhver smag og pengepung, og i de små gader og stræder er der livlig trafik. I aften tændes Sankt Hans bålet for både store og små, og det hele afsluttes af et mægtigt festfyrværkeri.

Af: Michael Winther

Der er noget om snakken, der er sjovest på bakken. Og med mere end 2.5 millioner gæster om året, er det Danmarks anden største turistattraktion. Her leves livet i frie rammer under bøgetræerne. Det er nostalgi, det er tradition, det er kultur og romantik, og det er folkets forlystelsespark med tyk streg under folk. Et frirum og en oase der oser af historie, sjove oplevelser og overraskelser. Det her danskernes historie foldes ud.

Alle aldre og generationer få unikke oplevelser på Bakken.

Korsbæk på Bakken

Ikke alene har Bakken været vært for københavnernes trang til uformelt og frimodigt selskab i hele 434 år, men det er også på Bakken, at landets aktuelle tilstand spiddes med et kærligt twist i Cirkusrevyen. Her man kan opleve syngepigerne i Bakkens Hvile, og det er her vores samtidshistorie sættes i et folkeligt relief gennem oplevelsesuniverset Korsbæk. Her kan vi møde matadorseriens grisehandler, Røde fra jernbanen, Maude i de Varnæske stuer og Bolt i Jernbanerestauranten. Der er mad som vor mor tilberedte den, og der gøres alt, hvad der er muligt for at overlevere autenticiteten fra en svunden tid, der dog ligger tæt på, på turen gennem Matadors Memory Lane. Sommer har sat marketingschef Stine Walsh i stævne, og her svarer hun på fire centrale spørgsmål om Bakkens særlige fortrin.

Hvad er Bakken for en størrelse?

- For det første er Bakken verdens ældste forlystelsespark, og med hele 434 år på bagen har vi bevist, at vi har noget særligt at tilbyde vores publikum. De har valfartet hertil i generationer, for at opleve den helt særlige stemning, som bliver skabt i vores særlige møde mellem gøgl og akrobatik. Hertil kommer, at vi ligger midt i skoven under gamle bøgetræer, at der er gratis entre og et hav af traktørsteder, der disker op med alt fra den franske hotdog til gourmet af fineste klasse. Bakken er et frikvarter for hele familien, vennekredsen og til mødet mellem flere generationer, fordi der er noget for enhver smag. Det gælder alt fra forlystelser til underholdning over mad og drikke, og til særprægede oplevelser og stemningsfulde gyder. Vi er stedet hvor skov og gøgl smelter sammen i en større enhed.

Hvad er det nye?

Bakken er garanti for sjov og fest, action og gode grin.

- Vi kan starte med, at der i aften er Sankt Hans bål for både børn og voksne. Vi lægger ud kl. 18.30 med Sankt Hans bål for børn og forældre, og kl. 21 tænder vi så det store traditionsrige bål for de voksne. Båltalen holdes af SF’s formand Pia Olsen Dyr, og det hele afsluttes med et prægtigt festfyrværkeri, som vi har gjort de sidste 25 år. Børnebålet er dog forholdsvis nyt, idet det kun er tredje år vi prøver det. Henover sommeren er der en lang række arrangementer, og der er som alle andre år mulighed for at opleve livemusik på Bakkens mange pubber og barer. Over hele sommeren er der hver tirsdag Tirsdagspigtråd på Friluftsscenen, ligesom der er underholdning for børn. Pjerrot skal i hvert fald opleves, når familien er samlet om en tur på Bakken. Pjerrot, der hver dag kan opleves kl. 15, 16 og 17, har optrådt på Bakken tilbage fra år 1800, og vores nuværende Pjerrot har været her i 21 år. Pjerrot er tradition, eventyr og magi. Og så er det jo os, der har den rigtige Pjerrot. Når så sommerferien går på hæld, har vi et attraktivt musikprogram på Friluftsscenen. Her præsenterer vi bl.a. Ida Coor den 20. Augustsætter, og en dobbeltkoncert med Page4 og Sander den 3. september. Vi er godt kørerende, og evner hele tiden at forny os. Og så er det jo ingen hemmelighed, at Korsbæk på Bakken, er blevet noget af et tilløbsstykke.

Hvad kan man opleve?

- For det første har Bakken 33 kørende forlystelser og 29 madsteder og restauranter, der kan dække ethvert behov, og honorere enhver pengepung. For det andet er Bakken et univers for børn, ældre og gamle, hvor man kan få et godt grin. Faldgruben er et godt sted at begynde. Det er tradition og markedsstemning. Men jeg er også sikker på, at Kraftprøven, hvor man med en stor hammer skal få klokken til at ringe, af mange forbindes med Bakkens helt særlige profil. Den unikke forlystelsespark med højt til loftet og store armbevægelser. Hertil skal naturligvis lægges Cirkusrevyen og Bakkens Hvile, hvor der er garanti for et godt grin, og en vittighed af den måske mere uartige slags, der giver rødmen i kinderne. Vi dækker det hele, og rummer det hele i en fordomsfri atmosfære. Det er ligger i vores DNA og i vores historie.

Hvad er #mitbakken?

- Som sagt fornyer vi os hele tiden, og det gælder også på de digitale platforme. I år har vi lanceret #mitbakken på Instagram, hvor besøgende på Bakken kan lægge deres oplevelser og billeder op. Hver måned trækker vi så lod, blandt dem der har loaded fotos op. Vinderen får ti turbånd, som så kan fordeles mellem venner og familie. Det er en god præmie, synes vi, ligesom den gevinst det er, at købe turbåndet på nettet. Her er vores motto: Køb online og spar, afslutter Stine Walsh.