Watermusic er en fortælling om Randers, som bl.a. er inspireret af historien om pramdragerne, der i 1700- og 1800-tallet fragtede varer via vandveje på Gudenåen.

Velkommen til købstaden Randers – perlen i GudenåLandet

Den driftige, kulturelle og nordligste Gudenåby Randers inviterer til at nyde den danske sommer. Her har Gudenåen sit udløb fra Randers Fjord til Kattegat. I denne skønne del af GudenåLandet er der mange oplevelser, der er værd at rejse efter. Ikke mindst fordi, at der her er gæstfrihed og sans for de gode og nære ting i livet.

Randers er en del af den Europæiske Kulturhovedstad sammen med Århus og de midtjyske kommuner. Det betyder et spækket program med kulturbegivenheder for enhver smag og af enhver art.

Spis godt:

Fladbro Kro er siden 1739 en Kongelig privilegeret kro, der med godt håndværk serverer årstidens friske råvarer med et glimt i øjet. På kroen beherskes både det danske og det franske køkken. Der anvendes så vidt muligt lokale råvarer og der serveres hjemmebagt brød og kager.

Hotel og Restaurant Fru Larsen har en hyggelig atmosfære med knitrende pejs og lækker gourmetmad. Maden er en kombination af det klassiske og det nytænkende altid med årstidens aktuelle råvarer tilberedt med respekt, nænsomhed og kant. Fru Larsen har opnået mange priser: Årets kok 2010, Tommy Friis, Årets Bo&Spis adresse 2015, White Guide 2016, Recommended by Guide Michelin 2016 og prenomineret til Årets Restaurant 2017.

Sov godt:

Hotel Randers er et af landets ældste og mest traditionsrige provinshoteller. Hotellet blev opført i 1856 og er senest blevet renoveret i 2016 . Alle værelser har topmoderne faciliteter og Wi-Fi. Gennem årene har personligheder som H.C Andersen, Ringo Starr, Simon Spies, Victor Borge og det danske kongehus boet på hotellet. Hotellets nye brasserie byder på udsøgte gourmetoplevelser. Café Mathisen er hotellets café, hvor der kan nydes et let måltid og smages på spændende øl og vine.

Randers City Camp er beliggende i den smukke Fladbro Skov med fantastisk udsigt over Nørreåen. Området, der er oplagt til trave- og cykelture, golf og fiskeri, er kun 5 km. fra Randers midtby. Der kan overnattes i alt fra store luksus hytter til primitive campinghytter, egen campingvogn/autocamper eller telt.

Priseksempler:

Overnatning – Camping

Højsæson:
Voksne (12+ år): 92 kr.
Børn (4-11 år): 58 kr.
Børn (0-3 år): 0 kr.

Overnatning – Hytter:

Højsæson:
Dagsleje af hytter – priser fra 350 kr. til 970 kr.

Som gæst hos Randers City Camp får du bl.a. 10 % rabat pr. person hos Klatreparken Randers, og samtidig kan du spare 100. kr. på en Greenfee til Randers Golf Klub – begge steder ligger blot omkring 1,5 km. fra campingpladsen.

Det er inspirerende:

Randers Kunstmuseum er spændende kunstoplevelser for enhver smag. Enkelte af 1800-tallets kunstnere såsom L. A. Ring, Theodor Philipsen og Vilhelm Hammershøj træder særlig tydeligt i karakter. Det samme gælder vigtige navne i det 20. århundredes kunst, heriblandt Vilhelm Lundstrøm, Sven Dalsgaard, Wilhelm Freddie, Asger Jorn og Tróndur Patursson. Sven Dalsgaard, der var født og livet igennem bosat i Randers, er alene repræsenteret med over 1.000 værker. Man kan desuden opleve den fantastiske spejl- og glasinstallation 'Det Kosmiske Rum' af kunstner Tróndur Patursson.

Museum Østjylland er en spændende kulturhistorisk tidsrejse fra oldtid til nutid. De faste udstillinger fortæller om livet på egnen fra menneskets første tilstedeværelse for 100.000 år siden til i dag. Du kan bl.a. opleve runestenen fra Mejlby og kunstsamlerhjemmet "De Buhlske Stuer", der består af tre autentiske stueinteriører fra begyndelsen af 1900-tallet med 334 kunstværker

Watermusic. I september forvandler Randers EgnsTeater havnen i Randers til en oplevelse ud over det sædvanlige. Sangerinden Oh Land indgår sammen med 400 medvirkende i et magisk univers kaldet Watermusic, der fortæller om kærligheden mellem landet og vandet.

Der er sjovt:

Randers Regnskov er en tropisk oplevelse med fritlevende aber, leguaner og dovendyr. Regnskoven består af tre kupler: Sydamerikakuplen, Afrikakuplen og Asienkuplen. Overalt i de tre kupler møder du dyr, som lever frit.

Memphis Mansion er en hyldest til kongen af Rock’n’Roll, Elvis Presley. Eventhuset er udvendigt stort set identisk med Graceland i Memphis. Musset rummer en stor privatsamling af en hel masse Elvis-effekter. Oplev bl.a. et af Elvis’ scenekostumer som det eneste sted i verden. Det eneste Elvis-museum udenfor USA.

Water & Wellness Randers er Randers’ subtropiske badeland. Med sine 6.700 kvadratmeter rummer badelandet et stort morskabsområde, familieomklædningsrum, baby- og børnebassin, udendørs- og varmtvandsbassiner, wellness- og fitness afdeling, samt lazy river og vandrutsjebaner. I spa- og wellness afdelingen tilbydes massage, afslapning i loungeområdet, dampbad, saunaer og saunagus, fodbad, rain-showers, isfontæne og udendørs saunahave.

Klatreparken Randers byder på timevis af sjove, vilde og udfordrende klatreoplevelser. Mange aktiviteter i varierende højder og sværhedsgrader og med lange, sjove svævebaner. Inden du bliver sluppet løs i trætoppene, modtager du grundig instruktion.

Værket er det kulturelle kraftcenter i Randers og Kronjylland med over 100.000 gæster og 400 arrangementer om året. I de historiske bygningsværker fra 1880 og 1906 lægger den attraktive ramme om betydningsfulde, kulturelle begivenheder.

Kontaktoplysninger

E-mail: randers@visitranders.dk
Web: VisitRanders.dk
Tel: 86 42 44 77
Besøgsadresse: VisitRanders, Rådhustorvet 4, 8900 Randers C