En have i verdensklasse med plads til leg

Egeskov Slot på Fyn er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. På slottet bor grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og hans familie, og er åbent for gæster.

Det historiske haveanlæg ser i dag stort set ud, som det har gjort siden 1959, hvor man startede restaurerede haven, og som løbende er blevet udviklet siden da. Træer og buske er mange hundrede år gamle og især de 7-8 km hække, er helt unikke og bliver plejet efter alle kunstens regler. Havens skønhed bliver også bemærket ude i verden. Et af verdens mest anerkendte rejsemedier ”Condé Nast Traveler”, har anerkendt Egeskov, som et af de 50 smukkeste steder i Europa! Haven har tidligere modtaget andre fornemme anerkendelser. F.eks. i 2012 The EUROPEAN GARDEN AWARD, som den bedste udviklede og restaurerede historiske have i Europa. CNN Travel kunne i 2013 sætte Egeskov på listen med de 12 mest spektakulære haver i verden.

På slottet og i de 10.000 m2 store avlsbygninger kan man opleve udstillinger med samlinger af veteranbiler, -fly, -motorcykler, klædedragter og meget andet. Det er oplagt at tage picnickurven med og finde sin egen plet i haven, hvor der er plads til leg og hygge. Omringet af gamle bøgetræer fi nder man bl.a. en kæmpe stor legeplads med udfordrende legeredskaber. Er man til fysiske udfordringer, var det måske en idé at udfordre sig selv med en klatretur i højden. I de gamle bøgetræer er der en 100m lang hængebro i 15 meters højde. Egeskov byder også på en stor labyrint, hvor hele familien kan fare vild - for sjov.

Nyheder i 2017

Veteranmuseet – ny udstilling og gennemrenoveret udstillingsbygning i anledning af 50 års jubilæum
www.egeskov.dk/veteranmuseum

Legeskoven er blevet endnu større med en ny legeeplads for større børn
www.egeskov.dk/legepladsen

Nye haverum
www.egeskov.dk/havenyheder